Comunicaciones - Presentations

 

Navas-Hernández P.B., Fregapane G. and Salvador M.D. Oxidative stability of virgin seed oils determined by the Rancimat test under different conditions as compared to long term storage at 25°C. Poster 7th Euro Fed Lipid Congress Graz, Austria - 18-21 Octubre 2009


Navas-Hernández P.B., Fregapane G. and Salvador M.D. Volatile aroma components of virgin seed oils Poster 7th Euro Fed Lipid Congress Graz, Austria - 18-21 Octubre 2009


Inarejos-Garcia A.M., Salvador M.D. and Fregapane G., Effect of crushing on olive paste and virgin olive oil minor components Comunicación Oral 7th Euro Fed Lipid Congress Graz, Austria - 18-21 Octubre 2009


Tsimidou M.Z, Papoti V., Androulaki A., Inarejos-Garcia A.M., Salvador M.D. and Fregapane G., Objective evaluation of virgin olive oil bitterness employing spectrometric approaches Conferencia invitada 7th Euro Fed Lipid Congress Graz, Austria - 18-21 Octubre 2009


A.M. Inarejos-Garcia, M. Santacatterina, S. Gomez-Alonso, G. Fregapane, M.D. Salvador PDO virgin olive oils quality – minor components profiles and organoleptic evaluation Poster 8th Pangborn Sensory Science Symposium 26 – 30 July 2009, Florence, Italy


A. Gomez-Rico, A.M. Inarejos-Garcia, M.D. Salvador, G. Fregapane Modulating virgin olive oil sensory profile – effect of technological and agronomical conditions Poster 8th Pangborn Sensory Science Symposium 26 – 30 July 2009, Florence, Italy


Fregapane G. Olive oil. Miembro del Comité Científico y Co-chairman de la sesión Olive oil. 6th Euro Fed Lipid Congress Atenas, Grecia - 7-10 Septiembre 2008


Krichène D., Allalout A., Salvador M.D., Fregapane G. Evolution of Minor Compounds during Accelerated Storage of Tunisian Virgin Olive Oils Poster 6th Euro Fed Lipid Congress Atenas, Grecia - 7-10 Septiembre 2008


Navas Hernandez, P.B., Fregapane, G., Salvador, M.D. Chemical Evaluation of Seje Oils (Jessenia Bataua) from the Venezuelan state of Amazonas with Emphasis on the Minor Constituents. Poster 6th Euro Fed Lipid Congress Atenas, Grecia - 7-10 Septiembre 2008


Inarejos-Garcia A.M., Gómez-Rico A., Salvador M.D. and Fregapane G. Effect of Pre-processing Storage Conditions on Olive Oil Quality and Composition Poster 6th Euro Fed Lipid Congress Atenas, Grecia - 7-10 Septiembre 2008


Salvador M.D. and Fregapane G. Sensory Quality of Virgin Olive Oils: Methodologies and Applications Conferencia invitada. 6th Euro Fed Lipid Congress – Olive Oil Workshop Atenas, Grecia - 7-10 Septiembre 2008


Fregapane G. and Salvador M.D. Prediction and Assurance of Virgin Olive Oil Quality from the Olive Fruit Conferencia invitada. 6th Euro Fed Lipid Congress – Olive Oil Workshop Atenas, Grecia - 7-10 Septiembre 2008


Fregapane G., Mancebo-Campos V. and Salvador M.D. Virgin Olive Oil Stability and Minor Components Degradation during Storage Conferencia invitada. 6th Euro Fed Lipid Congress Atenas, Grecia - 7-10 Septiembre 2008


Fregapane G. Adaptación de la enseñanza de segundo ciclo en Ciencia y Tecnología de los Alimentos al EEES y propuesta de titulo de grado Conferencia IV Intercampus UCLM - “Los nuevos planes de estudio” Ciudad Real, 4-5 junio 2008


Fregapane G. Investigación en Aceite de Oliva de Calidad Ponencia y mesa redonda España original 2008 – Feria Nacional de las Denominaciones de Origen y otras Indicaciones de Calidad Ciudad Real, 15 mayo 2008


Fregapane G. Taller práctico sobre etiquetado nutricional de alimentos Conferencia Asociación de diabéticos de Ciudad Real Ciudad Real, 17 abril 2008


Fregapane G. Olive oil. Co-chairman de la sesión 5th Euro Fed Lipid Congress Gothemburg, Suecia - 16-19 Septiembre 2007


Inarejos-Garcia A.M., Gómez-Rico A., Salvador M.D. and Fregapane G. Effect of the co-milling process on the composition of minor compounds of the virgin olive oils obtained. Poster 5th Euro Fed Lipid Congress Gothemburg, Suecia - 16-19 Septiembre 2007


Gómez-Rico A., Salvador M.D. and Fregapane G. Phenolic and volatile profiles in olive fruit and virgin olive oil: Effect of olive cultivar and fruit maturation Poster 5th Euro Fed Lipid Congress Gothemburg, Suecia - 16-19 Septiembre 2007


Inarejos-Garcia A.M., Gómez-Rico A., Salvador M.D. and Fregapane G. Combined effect of olive paste humidity and talc addition during malaxation on virgin olive oil volatile and phenolic composition. Comunicación Oral 5th Euro Fed Lipid Congress Gothemburg, Suecia - 16-19 Septiembre 2007


Inarejos-Garcia A.M., Gómez-Rico A., Salvador M.D. and Fregapane G. Efectos de las condiciones de batido en el procesado del aceite de oliva sobre la composición fenólica individual y el contenido en oleocantal Poster IV Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos Tenerife- 13-15 junio 2007


Gómez-Rico A., Fregapane G. and Salvador M.D. Influencia de distintas programaciones de riego en olivar joven sobre la producción, composición y calidad del aceite de oliva virgen Cornicabra Poster IV Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos Tenerife- 13-15 junio 2007


Fregapane G. y Salvador M.D. Comercialización y Exportación del Aceite de Oliva Virgen – Límites de composición del COI y la UE. Moderadores y Organizadores Jornada sobre Aceite de Oliva Virgen Toledo, España – 6 Octubre 2006


Fregapane G. Analytics and Authenticity. Co-chairman de la sesión 4th Euro Fed Lipid Congress Madrid, España - 1-4 Octubre 2006


Inarejos-García A.M., Gómez-Rico A., Salvador M.D. and Fregapane G. Virgin olive oil processing technology - Influence of malaxation temperature and time on yield and overall oil quality. Poster 4th Euro Fed Lipid Congress Madrid, España - 1-4 Octubre 2006


Mancebo-Campos V., Salvador M.D. and Fregapane G. Virgin Olive Oil Antioxidant Activity: individual and synergistic effect and stability of minor compounds measured by mild temperature assays Poster 4th Euro Fed Lipid Congress Madrid, España - 1-4 Octubre 2006


Gómez-Rico A., Inarejos-Garcia A.M., Fregapane G. and Salvador M.D. Study of malaxation conditions on volatile and phenolic compounds in virgin olive oil processing technology. Comunicación Oral 4th Euro Fed Lipid Congress Madrid, España - 1-4 Octubre 2006


Salvador M.D., Gómez-Rico A., Inarejos A.M. and Fregapane G. Minor Components with Nutritional Value, Antioxidant Activity and Organoleptic Properties Status through the Market Period of Commercial Olive Oil Types Poster SLIM 2006 - Shelf Life International Meeting Catania, Italia - 21-23 Junio 2006


Mancebo-Campos V., Salvador M.D. & Fregapane G. Virgin olive oil shelf life – study of oil stability at room temperature and under accelerated storage conditions Comunicación Oral SLIM 2006 - Shelf Life International Meeting Catania, Italia - 21-23 Junio 2006


Salvador M.D. & Fregapane G. La calidad sensorial del aceite de oliva virgen: influencia del riego Conferencia Jornadas Agronomía del Olivar, organizada por la Consejería de Agricultura de JCCM. Ciudad Real, 21-23 Febrero 2006


Fregapane G. & Salvador M.D. Efectos de los factores agronómicos en la calidad del aceite de oliva virgen Conferencia Jornadas Agronomía del Olivar, organizada por la Consejería de Agricultura de JCCM. Ciudad Real, 21-26 Febrero 2006


Fregapane, G, . Mancebo-Campos, V., , Gomez-Rico, A.., Salvador, M.D. Natural antioxidants content in virgin olive oil – Influence of agronomical and technological factors, and nutritional importance Poster y Articulo Intradfood2005 (EFFoST) Valencia, 25-28 Octubre 2005 Innovations in traditional foods. Vol. II. Editorial Elsevier/UPV. Pág. 963-966 (2005) ISBN 84-9705-881-X


Krichène, D., Ben Miled Daoud, Fregapane G., Zarrouk M. Exploration of virgin olive oil composition from some varieties grown in the centre of Tunisia Poster 26th ISF World Congress "Modern Aspects of Fats and Oils" Prague, 25-28 September 2005


Krichène, D., Ben Miled Daoud, Fregapane G., Zarrouk M. Influence of growing region on virgin olive oil quality of Chemlali variety Poster 26th ISF World Congress "Modern Aspects of Fats and Oils" Prague, 25-28 September 2005


Gomez-Rico, A.., Salvador, M.D. , Fregapane, G. Volatile compounds in Cornicabra extra virgin olive oil: effect of fruit maturation and tree irrigation Poster 26th ISF World Congress "Modern Aspects of Fats and Oils" Prague, 25-28 September 2005


Mancebo-Campos, V., Gómez-Alonso, S., Fregapane, G., Salvador, M.D. Behaviour of virgin olive oil and olive oil triacylglycerols under accelerated oxidation conditions using the Rancimat apparatus Poster 26th ISF World Congress "Modern Aspects of Fats and Oils" Prague, 25-28 September 2005


Cerretani, L., A. Bendini, T. Gallina Toschi, A. Rotondi, S. Terenziani, A. Salvador, G. Fregapane Chemical, sensory and chemometric analysis of Italian and Spain virgin olive oils Comunicación Oral 26th ISF World Congress "Modern Aspects of Fats and Oils" Prague, 25-28 September 2005


Fregapane G. & Salvador M.D. Efectos de los factores agronómicos en la calidad del aceite de oliva virgen Conferencia Jornadas Riego del Olivar, organizada por la Consejería de Agricultura de JCCM. Ciudad Real, 7-8 Febrero 2005


Gómez-Rico, A., Pérez, D., Olmedilla, N.; Ribas, F.; Moraina, A.; Salvador M.D y Fregapane G. Influence of Irrigation on Cornicabra Virgin Olive Oil Composition (Oral) 3rd  Euro Fed Lipid Congress. Edinburgh, Scotland 5-8 Septiembre 2004


Mancebo-Campos V., Gómez-Alonso S., Fregapane G. y Salvador M.D Virgin Olive Oil Autoxidation during storage at RT and under Accelerated Conditions (up to 60ºC) (Oral) 3rd  Euro Fed Lipid Congress. Edinburgh, Scotland 5-8 Septiembre 2004


Fregapane G.,  Lavelli, V.; León, S.; Kapuralin, J.; Salvador M.D.& Peri, C. Effect of Filtration on Virgin Olive Oil stability during storage (Oral) 3rd  Euro Fed Lipid Congress. Edinburgh, Scotland 5-8 Septiembre 2004


Pérez-López D., F. Ribas, N. Olmedilla; G. Fregapane; A. Salvador and J.A. de Juan Valero. Sensitivity of young olive trees (cv Cornicabra) to water stress (Poster) VIII ESA (European Society for Agronomy) Congress. Copenhagen, Denmark, 11-15 July, 2004


Salvador M.D.; Gómez-Alonso S.; Mancebo-Campos V., Fregapane G. Evolution of Volatile compounds and Sensory rancidity in purified Olive Oil during Storage at normal and under accelerated conditions (25-75ºC) (Poster) 11th  Internacional Flavor Conference. Samos Island, Grecia 29 Junio-2 Julio 2004


Gómez-Alonso S., Mancebo-Campos V., Salvador M.D. & Fregapane G. Study of the autoxidation process in olive oil triacylglycerols at RT and under accelerated storage conditions (up to 75ºC) (Poster) 25th World Congress of the International Society for Fat Research (ISF). Bordeaux, France. 12-15 Octobre 2003 


Mancebo-Campos V., Gómez-Alonso S., Fregapane G. & Salvador M.D. Evolution of the autoxidation process in virgin olive oil during storage at RT (25ºC) (Poster) 25th World Congress of the International Society for Fat Research (ISF). Bordeaux, France. 12-15 Octobre 2003


Salvador M.D. & Fregapane G. El Panel de Cata: un elemento esencial en la labor de una Denominación de Origen de aceite de oliva (Oral). Jornadas para la promoción de una Denominación de Origen de aceite de oliva en la comarca 'Campo de Montiel', UCAMAN. Villanueva de los Infantes (Ciudad Real), 26-27 Junio 2003


Salvador M.D. & Fregapane G. Determinación del contenido en campesterol en el aceite de oliva virgen Cornicabra en Castilla-La Mancha (Oral). Jornada del Programa de Mejora de la Calidad del Aceite de Oliva, JCCM. Toledo, 15 Noviembre 2002


Gómez-Alonso S., Salvador M.D. & Fregapane G. Evolution of the oxidation process in olive oil under accelerated storage conditions (Poster) 2nd Congress of the European Federation for the Science and Technology of Lipids. Strasbourg, France. 6-8 November 2002


Rivera del Álamo R.M., Fregapane G. & Salvador M.D. The campesterol content of Cornicabra virgin olive oil exceed the upper limit of 4% established by EU Regulations (Poster) 2nd Congress of the European Federation for the Science and Technology of Lipids. Strasbourg, France. 6-8 November 2002


Gordon M., Fregapane G. & Gómez-Alonso S. Virgin Olive Oil Changes During Frying. (Oral) 93rd AOCS Annual Meeting. Montreal, Canada. 5-8 May 2002 


Fregapane G., Gómez-Alonso S., Aranda F. & Salvador M.D. Phenolic compounds profile of Cornicabra Virgin Olive Oil (Poster) 24th World Congress of the International Society for Fat Research (ISF). Berlin, Germany. 16-20 September 2001  


Salvador M.D., Aranda F., Gómez-Alonso S. & Fregapane G. Quality characteristics of Cornicabra virgin olive oil. A five year study (Póster) III Congreso Iberoamericano de Ingeniería de Alimentos. Valencia, 12-15 Marzo 2001


Fregapane G., Rubio-Fernández H. & Salvador M.D. Continuous production of wine vinegar (Póster) III Congreso Iberoamericano de Ingeniería de Alimentos. Valencia, 12-15 Marzo 2001


Gómez-Alonso S., Aranda F., Salvador M.D. & Fregapane G. Estudio de la fracción fenólica en el aceite de oliva virgen Cornicabra. Relación con la estabilidad oxidativa y evolución con la madurez del fruto. (Póster) XXIX Reunión Científica del Grupo de Cromatografía y Técnicas Afines. Alcalá de Henares, Madrid, 12-14 Julio 2000


Aranda F., Gómez-Alonso S., Fregapane G. & Salvador M.D. Estudio de la composición en ácidos grasos situados en la posición 2 de los triglicéridos de los aceites de oliva virgen Cornicabra (Póster) XXIX Reunión Científica del Grupo de Cromatografía y Técnicas Afines. Alcalá de Henares. Madrid, 12-14 Julio 2000


Aranda F., Fregapane G. & Salvador M.D. Influencia del índice de madurez de las aceitunas en la calidad de los aceites Cornicabra de las campañas 95/96 y 96/97 (Póster) IV Congreso Internacional de la ANQUE: Química y Tecnología de los Alimentos. Lugo, 21-25 Septiembre 1998


Aranda F., Fregapane G. & Salvador M.D. Características de los aceites de oliva virgen de la variedad Cornicabra de la campaña 1995/96 (Póster) Expoliva 97. Jaén, 2-3 Octubre 1997